Обратно към пълната версия на статията »

Партията на Янев няма да подкрепи кабинет на ПП

Партията на Янев няма да подкрепи кабинет на ПП
A A+ A++ A

„Не бихме подкрепили това, което се предлага, не ни изглежда устойчиво. Декларацията на ПП в момента е разпределена в космисии, най-вероятно утре ще бъде гласувана в пленарна зала“, коментира пред БНТ лидерът на „Български възход“ Стефан Янев.

По думите му критиката е към факта, че този документ не предполага свързване с мнозинство, което да поддържа проекта на предложен кабинет. „Няма яснота дали ще има мнозинство, което предполага, че ще се разчита на правителство на малцинството. Не е воден разговор да участваме с министри и заместник-министри, по-скоро става въпрос за принципи“, заяви Янев. Според него, за да бъде съставен кабинет, първо трябва да се водят преговори за мнозинство, което да подкрепи правителство, след това за приоритети и политики и едва тогава за персонален състав.

За третия мандат Янев коментира, че те не са си преписали ролята на балансьор. По думите му всяка една партия може да носи такава отговорност и са в състояние да го направят. „Знаем кой решава за третия мандат, решение на президента е на кого ще го даде“, смята Янев.

По думите му която и партия да получи третия мандат, трябва да се водят разговори за общите приоритети и да се върви напред. Обединяващите теми са свързани с ежедневието на българите, техния стремеж към предвидимост на утрешния ден.

#Стефан Янев #Български възход