Обратно към пълната версия на статията »

Путин трепери и вече не продумва за ядрено оръжие! Причината е, че американците са му показали как ще го убият за миг

Путин трепери и вече не продумва за ядрено оръжие! Причината е, че американците са му показали как ще го убият за миг
A A+ A++ A

Съединените американски щати разполагат с инструментите и възможностите да елиминират физически руския президент Владимир Путин. Това може да се случи, ако Русия използва тактическо ядрено оръжие във войната срещу Украйна, пише агенция УНИАН, която е базирана в Украйна.

Постоянният представител на Украйна в ООН през 2015-2019 г., както и посланикът на Украйна в Съединените щати през 2020-2021 г. Владимир Елченко в ефира на програмата „Присъда със Сергей Руденко“ по телевизионния канал „Еспресо“ подчерта, че американците вече са били обяснили това на Путин "много просто и ясно".

"Може би са взели лист хартия и са начертали какво ще се случи с Руската федерация, ако използват тактически ядрени оръжия. Първо, ще има физическо унищожаване на Путин, Съединените щати имат инструментите и възможностите за това. Второ, мигновено, в рамките на 20-30 минути, унищожаване на Черноморския флот на Руската федерация. Всички военни групировки, разположени близо до границите на Украйна. И следващата стъпка ще бъдат удари по всички военни бази и стратегически обекти на територията на Руската федерация, включително Москва и Кремъл“, обясни дипломатът.

„Не става въпрос за ядрени оръжия, а за конвенционални. Защото за разлика от руските крилати ракети „Кинжал“, които не стават за нищо, американските крилати ракети „Томахоук“ и другите оръжия са по-точни. Те поразяват целта с точност от 15-20 см. Всичко това беше представено на руската страна. След това всички разговори за ядрени оръжия от страна на ръководството на Руската федерация спряха“, добави той.

На 21 декември 2022 г. руският президент Владимир Путин обяви планове за продължаване на развитието на ядрената триада на Руската федерация, представяйки това като „гаранция за запазване на суверенитета“ на Русия. В същото време диктаторът каза, че през януари фрегатата "Адмирал Горшков" ще влезе в "бойна служба" с нови хиперзвукови системи "Циркон".

Италианският министър на отбраната Гуидо Крозето смята, че ако Русия види поражение на хоризонта, ще се осмели да нанесе ядрен удар. Според него Кремъл има план за действие в случай на „точка, от която няма връщане“.

В същото време руският политолог, доктор на историческите науки, професор Валерий Соловей изрази мнение, че Путин е морално и психологически готов да използва ядрено оръжие срещу Украйна. Той обаче вече не е сигурен, че заповедта му ще бъде изпълнена.

#ядрено оръжие #Владимир Путин #Томахоук