Обратно към пълната версия на статията »

Най-сетне! Депутатите одобриха удължаването на държавния бюджет

Най-сетне! Депутатите одобриха удължаването на държавния бюджет
A A+ A++ A

Депутатите одобриха удължаването на държавния бюджет. От 1 януари спира мярката от 25 ст. отстъпка за горивата. Това реши Народното събрание, след като отхвърли предложението на ПП да се включи в удълженото действие на Бюджета 22 необходимото финансиране.

Парламентът забрани на правителството да разплаща разходи с европейски средства и с пари от Сребърния фонд. Министърът на финансите заяви, че няма опасност за изплащане на пенсиите, защото има нужните средства от национално финансиране. Не бе прието предложението на ПП първите два дни от болничните да се заплащат от работодателите. Отхвърлено бе и предложението да се актуализират пенсиите всяка година по Швейцарското правило.

След като вчера не бяха допуснати до гласуване предложенията на БСП за увеличаване на минималната заплата, максималния осигурителен доход, майчинството, днес същата съдба сполетя и исканията на „Продължаваме промяната“ - бизнесът да плаща два вместо три дни от болничния.Не се гласува и промяната в правилото за актуализация на пенсиите, за което партията настояваше. Така идеите, които шумно се обсъждаха в последните седмици, не получиха „зелена светлина“ през удължаване на действието на бюджета, чието гласуване приключи.

Източник: БГНЕС


#бюджет #удължаване #депутатите