Обратно към пълната версия на статията »

Изверг трови кучета с антифриз във Велико Търново

Изверг трови кучета с антифриз във Велико Търново
A A+ A++ A

Опит за умишлено умъртвяване на кучета с антифриз във Велико Търново. Случката се разиграва на Игнажден, по тъмно, но видеокамери улавят действията на злосторника. На кадрите ясно се вижда самоличността на мъжа, предава bTV.

"Вчера, когато дойдох на работа, видях хляб, напоен с розова течност и оставен пред офиса. Останах уплашена. Споделих с хора от съседните офиси и ми трябваше време да си дам сметка какво се случва в сравнително централна част на града“, разказа Галя Маркова.

Галя преглежда видеокамерите и установява, че хлябът с антифриз е оставен около 21:00 часа на Игнажден.

"Човекът ми е абсолютно познат. Той самият разхожда домашен любимец. Спрямо него тези кучета лаят повече от необходимото. Обезпаразитяваме ги, кастрирани са, общински са и са маркирани. Не са лоши животни, просто си позволяват да лаят по определени кучета“, допълва Галя.

Хората, които живеят и работят в близост до мястото се грижат за бездомните кучета. Те се страхуват сериозно за животните. Някои споделят, че са чули как извършителят се заканва да отрови кучетата.

"Кучетата не са агресивни към хора. Към други кучета лаят, за да си пазят територията. Онзи ден господин мина с домашно куче. И двете кучета се разлаяха и той каза "ще ги убия“. Аз съм възмутена, защото се слагат отрови на места, където има жилищен блок, деца, хранителен магазин“, казва друга жена.

Още вчера Галя, която намира хляба с антифриз, подава сигнал на 112. От полицията веднага се отзовават. Записите от видеокамерата вече са иззети и случаят е внесен в прокуратурата.

#кучета #отровени кучета #Велико Търново