Обратно към пълната версия на статията »

Скъпотията не спира студентите да купонясват на празника си, заформиха опашки пред клубове в Банско

Скъпотията не спира студентите да купонясват на празника си, заформиха опашки пред клубове в Банско
стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

7 декември като 8 декември. Банско се напълни със студенти часове преди същинския празник, а механи, клубове, дискотеки и ресторанти едва събраха желаещите да празнуват. Както винаги зимният курорт се превърна в огромен студентски град, в който всеки според вкуса си се насочи към избраното заведение.

Пред дискотеки и механи се оформиха огромни опашки. Заради огромния интерес в последните дни заведенията в Банско са получили стотици обаждания за резервации, които не е имало как да изпълнят заради липсата на свободни места, разказва Нова тв.

Навсякъде в Банско полицейското присъствие беше засилено, като поне в началните часове на предпразничната вечер инциденти нямаше, най-вече заради изцяло позитивното отношение на всички студенти.

"При такава посещаемост има сметка. Но за нас е важно да посерещнем гостите, да са доволни и да се видим отново, а сметката идва в последствие. Не сме тук за един ден”, каза Николай Георгиев, собственик на механа в Банско.

Цените в механите спрямо миналата година са поскъпнали с около 20%, отчита Георгиев. "При 25 лв. куверт, сега е 30 лв. Храните и напитките са поскъпнали с около 15%. Инфлацията е по-голяма в храните, но ние поддържаме цените за наша сметка”, посочи ресторантьорът.

#студенти #Студентски празник #Банско