Обратно към пълната версия на статията »

Разправиите продължават! Петков: Не сме създадени, когато Радев ни покани в кабинета си

Разправиите продължават! Петков: Не сме създадени, когато Радев ни покани в кабинета си
стоп кадър/бТВ - архив
A A+ A++ A

Никой няма в България, който да вдигне телефона и да ми каже какво да правя. Това заяви бившият премиер Кирил Петков пред Би Ти Ви.

Не сме създадени, когато Румен Радев ни покани в кабинета си, а 15 години по-рано когато създадохме Харвардските курсове, напомни Кирил Петков.

Не знам от какво е излъган президента - не сме изневерили на никакъв принцип. ИТН научи за първи път, че дори сме готови да няма стабилно правителство, само да няма откраднати средства от българите. Няма как да подкрепим опит за кражба с хартиена бюлетина. Няма значение какво сме правили заедно, добри неща сме направили заедно, заяви Петков на въпрос защо президентът Радев се разсърди на "Промяната".

Резултатът е най-бедната страна в Европа, недоволен е Кирил Петков.Но пак повтори, че над 1 милион пенсионери са минали линията на бедност.

Да, проблем са цените - всичко в магазина струва по-скъпо, но този проблем беше привнесен, обясни шефът на ПП. Не мога да кажа, че съм горд, че нашето правителство направи много, въпреки тези обстоятелства, уточни Петков.

Само аз и Мицотакис имахме разговори, така се получи газовата връзка с Гърция, макар мнозина да си го пришиват на ревера, обясни експремиерът.

Мога да поздравя БСП, ако следват тази политика да не гласуват за модела ГЕРБ отново, заслужават поздравления, заяви той.

Вчера бългаският Меси ме изненада първо щял да подкрепи ветото на президента за Изборния кодекс, после нямало да подкрепи, аз се обърках, иронизира завоите на Бойко Борисов вчера Петков.

Като виждаме колко е активен, който и да е премиер, ние сме наясно, че той ще води в ГЕРБ, обясни той.


#Кирил Петков