Обратно към пълната версия на статията »

Бойко Борисов: Имахме два варианта за премиер (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Имахме два варианта за премиер (ВИДЕО)
стоп кадър
A A+ A++ A

Имахме два варианта за премиер. Първият беше за партийна кандидатура. Ние искаме редовно правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов на брифинг пред журналисти в Стара Загора.

"Третият мандат е рискован. Не знаем президентът на кой ще го даде. А и тези, които очакват, ние няма да говорим с тях, така, както и те не водят разговори с нас", добави Борисов.

"От ГЕРБ-СДС решихме, че това е по-правилното за държавата и за изход от перманентната криза, защото и след март ситуацията ще е същата. Тогава питам защо има политическа система, не може всичко да се стоварва върху президента Радев, а аз не съм този, който ще го защитава", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Предприехме варианта за една безспорна, гражданска фигура, която е на доказан, умен, успял, патриот, критичен, доказан като образован, знания, умения, връх в неврохиургията", коментира Борисов по повод кандидатурата за премиер на ГЕРБ на проф. Николай Габровски.

"Той е най-младият член-кореспондент на БАН и ние не му възложихме само да вземе един лист хартия от президентството, а да проведе разговори с цялата отговорност. Има пълната свобода да направи това, което иска и може", уточни Борисов.

Той заяви, че България изглежда изключително зле отвън.

"Политическата криза, липсата на редовно правителство, с тези упреци към други държави, никога не бих позволил да кажа не. Така не се прави", заяви експремиерът.

Ние сме изпуснали тези две години борбата с нелегалната миграция, заяви той. Борисов атакува "Промяната", че не са показали воля за борба с корупцията, а са затънали в нея. "Тези некадърници нямат план. Представяте ли си ние да управлявахме и да ме питате защо нямам план", ядоса се той.

#Бойко Борисов #Стара Загора