Обратно към пълната версия на статията »

Десислава Атанасова: ПП се държат истерично

Десислава Атанасова: ПП се държат истерично
стоп кадър/бТВ - архив
A A+ A++ A

Нищо лошо не се е случило. Ще гласуваме така, както обявихме и обещахме - всеки български гражданин ще може да избира дали да гласува с хартия, дали с машина.

Това обяви пред камерата на БТВ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по повод гласуваните промени в Изборния кодекс.

"Изпълнихме всичките си обещания. Заявленията, които трябва да се подадат, за да се открие избирателна секция в чужбина, остават 40 на брой. Остана и район "Чужбина". Гласуването на машина ще се качва на флашка и ще се проверява в ЦИК", добави тя.

"Наблюдавахме една много истерична реакция на колегите от "Продължаваме промяната" (ПП) и те въобще не слушаха какво се чете, като текстве в закона. Няма абсолютно нищо, което да е излязло извън обхвата на закона. Това, което правят от ПП, е да нагнетяват напрежението. Те говорят, че се връща хартиената бюлетина, но тя никога не си е тръгвала, защото в секциите с под 300 избиратели се гласува с бюлетина. Нищо не се е случило освен това, че даваме право на избор на българските граждани как да гласуват и защитаваме демокрацията. При един спокоен тон и дебат могат да се обсъдят всички текстове, но най-вероятно ще видим нова истерична реакция от ПП", завърши тя.


#Десислава Атанасова #ГЕРБ #хартиена бюлетина #ПП