Обратно към пълната версия на статията »

Франция против „драконовските" мерки за Кипър

Франция против „драконовските" мерки за Кипър
В изявление след срещата с кипърския си колега Деметрис Кристофиас, в петък, Оланд заяви, че Париж иска решение, което да позволи Кипър да излезе от своите затруднения. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Френският държавен глава Франсоа Оланд призова тройката международните кредитори (МВФ, ЕЦБ и ЕС) да не налагат „драконовски" мерки на Кипър, за да спасят неговата повлияна от Гърция икономика.

В изявление след срещата с кипърския си колега Деметрис Кристофиас, в петък, Оланд заяви, че Париж иска решение, което да позволи „Кипър да излезе от своите затруднения и в същото време да не се въвеждат мерки, които да твърде строги", цитира го АФП, на която се позова информационна агенция „Фокус".

Френският президент допълни, че спасителният пакет трябва да даде начален тласък на растежа в краткосрочен план, като добави че решението трябва да бъде намерено на срещата на финансовите министри от Еврозоната в Брюксел на 12 ноември.

#Франция #Кипър #Франсоа Оланд #Президент на Франция #МВФ #ЕЦБ #ЕС #Международен валутен фонд #Европейска централна банка #Европейски съюз #мерки #Гърция #икономика #еврозона