Обратно към пълната версия на статията »

Бил Гейтс разкри защо е пил фекална вода

Бил Гейтс разкри защо е пил фекална вода
A A+ A++ A

"Правил съм някои големи глупости през годините: пих вода от фекална утайка с Джими Фалън. Бях на сцената с буркан, пълен с човешки изпражнения.

Тези лудории предизвикаха предизвикаха голям смях, но моята цел винаги е била друга - да накарам хората да се интересуват от проблем, който засяга 3,6 милиарда души: лошите санитарни условия. Благодарение на учени и инженери от цял ​​свят, ние се доближаваме до нови решения, които ще предотвратят болести и заболявания."

Това написа в страницата си във фейсбук основателят на "Майкрософт Бил Гейтс. Събота, 19 ноември, бе Световния ден на тоалетната и Гейтс по такъв своеобразен начин го отбеляза.

Той, заедно с бившата си съпруга Мелинда Гейтс, е съпредседател на организация с нестопанска цел, чиято цел е да намали бедността, болестите и неравенството по света, която той основава заедно с бившата си съпруга.

"Да живееш без тоалетна е повече от неудобство. Опасно е. Несигурните санитарни условия означават замърсена вода, почва и храна. Това причинява болести и смърт“, написа той в блога си през юли.


#Бил Гейтс