Обратно към пълната версия на статията »

Димитър Стоянов: Нека се освободим от старата техника за сметка на нова

Димитър Стоянов: Нека се освободим от старата техника за сметка на нова
Кадър: БНТ
A A+ A++ A

"Имаме решение от НС от май месец тази година. Съгласно това решение ние трябваше да предоставим военно-техническа помощ и изрично посочвам, че под тази военно-техническа помощ се разбира ремонт на техника, която украинската страна би желала да бъде ремонтирана. След промяната в това решение, вече имаме решение за военна и военно-техническа помощ", каза министърът на отбраната Димитър Стоянов в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"През първия период имаше 3 доставки, които бяха направени от министерството на отбраната - каски, бронежилетки. Служебното правителство предостави 350 медицински комплекта за обслужване на 35 000 ранени, плюс 5000 комплекта дрехи и обувки", каза Стоянов.

"Ние не можем да дадем и комплексите си и ракетите си. Нека се освободим от старата техника за сметка на нова техника, не за сметка на стара техника", допълни министър Стоянов.

"България има своята отговорност като лоялен член и затова трябва да поддържа собствени възможности за отбрана. Най-вече имаме ангажименти към нашата страна", каза министърът на отбраната.



#Димитър Стоянов