Обратно към пълната версия на статията »

ВИДЕО Страшно зверство над бездомно куче взриви социалните мрежи! Насилникът – арестуван!

ВИДЕО Страшно зверство над бездомно куче взриви социалните мрежи! Насилникът – арестуван!
стоп кадър
A A+ A++ A

Сигнал за пребито куче взриви социалните мрежи. На кадри от охранителни камери се вижда как мъж примамва животното с храна. На сутринта то е намерено в безпомощно състояние.

След публикациите в социалните мрежи за проявена жестокост към е задържани мъж на 37 години. Установяването му е осъществено в рамките на незабавно предприети оперативни действия след появилите се публикации в социалните мрежи за проявената жестокост, пишат от МВР.

В резултат на предприетото активно разследване той е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Известен е на органите на реда – има полицейска регистрация за шофиране в нетрезво състояние.

След случая в четвъртък вечерта се проведе протест пред дома на мъжа в квартал „Карпузица” в София. На място пристигнаха хора от различни краища на страната. Събралите се настояха за бърза реакция от институциите и справедливо наказание.

Какво е състоянието на кучето

Животното е открито в безпомощно състояние. „Имаше порезни рани, преден счупен крайник, други наранявания и отоци. Всички хора, които познават кучето, казват, че това не е единичен случай на побой над Мечо”, обясни Пламена Дочева от Animal Rescue.

„На животното му предстои дълго възстановяване. Някои от травмите ще му останат за цял живот. Но се надяваме, че след като се възстанови напълно, ще се намери осиновител за него”, добави Дочева.

Видеото показва поредната проява на агресия от страна на мъжа, разказват запознати. „Той не е контактен човек! Няма „добър ден”, няма такива работи!”, каза съседка на извършителя.

Пред NOVA говори жената, подала сигнал до Animal rescue за кучето Мечо и жестокостта, която му бе причинена. Запазваме самоличността й в тайна. Споделя, че не познавала мъжа, преди да намери Мечо „пребит и в ужасяващо състояние, оповръщан”. По думите й всички хора от квартала знаели за деянията на мъжа, но се страхували и мълчали.

Жената разказа, че е изчезнало и друго куче от квартала - Макс. Хората в „Карпузица” и друг път са ставали свидетели на насилие над животни – бесени котки, разчленени кучета, казва още анонимната жена.

По случая е образувано досъдебно производство. Софийска районна прокуратура привлече мъжа като обвиняем и удължи мярката му за неотклонение на до 72 часа. Обвинението твърди, че мъжът е причинил тежко или трайно увреждане по особено мъчителен за животното начин и с особена жестокост.

Ако бъде признат за виновен, го грози лишаване то свобода от 1 до 3 години и глоба в размер на от 2000 до 5000 лв.

#насилие #агресия #бездомно куче