Обратно към пълната версия на статията »

Eто я тайната жена на Плевнелиев СНИМКА

Eто я тайната жена на Плевнелиев СНИМКА
кадър - БНТ
A A+ A++ A

Рекордьор по сватби е Росен Плевнелиев, който цели три пъти се е разхождал до брачния олтар с различни жени. Докато актуалната му трета съпруга Деси Банова и бившата му Юлиана Плевнелиева са под светлините на прожекторите от години, за жена №1 в любовното досие на бившия президент не се знае почти нищо.

„Ретро“ се сдоби с уникална снимка на Вероника Кавракова – ученическата тръпка на Плевнелиев, която първа получава от него предложение за брак. Двамата нямат общи наследници и са разведени отдавна, но едва преди 4 години благоевградчанката се отказала от неговата фамилия и върнала бащината си със съдебно дело в Районен съд-Благоевград. Сватбата им се случва още през далечната 1990 г., но любовта им се разпаднала бързо, когато Плевнелиев отишъл в Германия, за да търси работа, а впоследствие започнал строителен бизнес. След брачното фиаско с Вероника продали общия си мезонет в елитния столичен квартал „Лозенец“, където преди това живеели щастливо.

На бившата съпруга съдът оставил и ателие от 94 кв. м на столичната ул. „Лайош Кошут“, но и него тя обявила за продан, защото не искала да обитава имот на бившия си. Разводът обаче не сложил край на отношенията им завинаги. Росен и Вероника все пак останали близки приятели и тя дори участвала в негови бизнес проекти през годините. Благоевградчанката е завършила „Английска филология“ в София, но има дългогодишен стаж в банкови институции, а в момента е експерт в сферата на човешките ресурси. От информацията в социалните ѝ мрежи по нищо не личи да се е омъжвала повторно.

Плевнелиев пък се разведе със съпруга №2 Юлиана през 2016-а, година след като загубиха първородния си син Филип, който почина едва на 15 години заради рядко сърдечно заболяване, протекло без симптоми. Другите им две деца – Асен и Павел, останаха да живеят при нея, но редовно посещават и баща си. Асен е вече студент, а Павел – гимназист. През 2017 г. бившият президент се залюби със синоптичката Деси Банова, с която година по-късно се ожениха на тайна сватба, а тя вече бе бременна с техния общ син Йоан. На 1 октомври тази година той навърши 4 годинки. В момента семейството живее в къща в затворения комплекс „Резиденшъл парк“ в София заедно с дъщерята на Банова от предишната ѝ връзка, нейната майка Лиляна, а децата на Плевнелиев от Юлиана ги посещават редовно.