Обратно към пълната версия на статията »

Наводненията в Пакистан - спешен призив за помощ

Наводненията в Пакистан - спешен призив за помощ
A A+ A++ A

Проливните мусонни дъждове от средата на юни 2022 г. предизвикаха внезапни наводнения с огромни размери в Пакистан, които сега заплашват да покрият почти една трета от страната.

Според последните оценки човешките жертви са над 1100, над 1 милион къщи са повредени или полуразрушени и повече от 33 милиона души са засегнати. Пакистанското правителство нарече ситуацията „предизвикана от климата хуманитарна криза с епични размери“.

Правителството на Пакистан, както и много неправителствени организации, предприеха значителни усилия за подпомагане на семействата и хората, засегнати от бедствието. Ислямската държава побърза да отправи призив за спешна хуманитарна помощ за справяне със ситуацията.

В тази връзка на официалния уебсайт на Пакистанското посолство е качен списък със средства, спешно необходими в държавата. Също така, подробности за „Премиерският фонд за подпомагане на наводненията 2022“ са достъпни за хората и организациите, които желаят да помогнат на Пакистанския народв тази тежка ситуация.

Линк към официалния сайт на посолството на Пакистан: https://pakembsofia.gov.pk/

#Пакистан