Обратно към пълната версия на статията »

80% от лондонските банкери с годишни бонуси, въпреки кризата

80% от лондонските банкери с годишни бонуси, въпреки кризата
Според проучването едва 18% от участниците не очакват бонус тази година, спрямо 11% миналата година и 7% през 2010 година. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Над 80 на сто от работещите в сферата на финансовите услуги в Лондон очакват бонус за 2012 година.

Почти половината твърдят, че той вероятно ще бъде по-висок от прибрания миналата година, показва публикувано в местни издания проучване.

Около 40% от анкетираните се чувстват по-малко уверени във възнаграждението, свързано с постиженията им в работата, спрямо 2011 година, а над половината предвиждат спад на бонусите в сектора през идните три години, обяви и eFinancialCareers, автор на изследването, цитиран от bTV.

Сред очакващите увеличение 39% от анкетираните британски финансисти посочват, че то ще се дължи предимно на лични заслуги, според 19% то се свежда до показателите на компанията, а 13 на сто от хората са на мнение, че е свързано със смяна на работодателя.

Банките по света, включително и на Острова, са подложени на натиск да ограничат бонусите, за да сложат край на високо възнаграждаваната и високорискова култура, обвинявана за финансовата криза, припомня Ройтерс.

Според проучването обаче едва 18% от участниците не очакват бонус тази година, спрямо 11% миналата година и 7% през 2010 година.

#Лондон #криза #бонуси #Острова #банки