Обратно към пълната версия на статията »

Полицията погна изнудвачи

Полицията погна изнудвачи
„Трима души са задържани за изнудване при операция „Недосегаемите 3“ на СДВР“, съобщи старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трима изнудвачи са били арестувани днес при спецоперация на Столичната дирекция на вътрешните работи.

„Трима души са задържани за изнудване при операция „Недосегаемите 3“ на СДВР“, съобщи старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР, цитиран от агенция „Фокус“.

Тартор на групата е 41-годишен софиянец с прякор Гембъла. Операцията е под ръководството на Софийска градска прокуратура. Образувано е досъдебно производство за организирана престъпна група и изнудване.

„В СДВР преди около два месеца е получен сигнал за група лица, които са изнудвали бизнесмени, които се занимават с внос на месо и месни продукти. За въпросната група изнудвачи има данни, че се занимава и с източване на ДДС. В хода на разследването се обособи една група от шест души, от които днес задържахме трима. Тарторът на групата, или върхът на пирамидата, е лице от София с инициали С. С., на 41 години, прякорът му е Гембъла. Той е задържан на бул. „Черни връх“ и бул. „България“. В.С., на 30 години, с прякор Ави, е задържан пред заведение в столичния кв. „Младост“. Задържан е и А.Т., на 34 години, с прякор Купъра, в офис на фирма на бул. „Джеймс Баучър“, обясни старши комисар Йорданов.

Операцията продължава.

#операция #изнудвачи #изнудване #СДВР #Столична дирекция на вътрешните работи #Валери Йорданов #старши комисар #Йорданов