Обратно към пълната версия на статията »

7 токсични навика във връзката, които трябва да прекратите още сега

7 токсични навика във връзката, които трябва да прекратите още сега
A A+ A++ A

Безспорно всяка романтична връзка е различна и уникална сама по себе си и е трудно да бъде сложена в рамка с други такива. И все пак има някои неща, които се повтарят като модел почти навсякъде. Ако вие и половинката ви правите някое от изброените по долу неща, то ви съветваме да спрете веднага, защото са направо токсични за вашата връзка.

1. Секс за сдобряване, вместо разговор за проблемите ви – няма нищо лошо в това да отпразнувате сдобряването, все пак обаче не пропускайте разговора и самото извинение. Вариантът да скочите направо в леглото след спор не е добър, защото по този начин не решавате проблема, а както се казва го замитате под килима. Винаги трябва да се говори за проблема, без значение колко е незначителен, защото в противен случай никога няма да го преодолеете.

2. Ровене в телефона на половинката – една от най-често правените грешки. Ако вашата половинка не ви дава повод за ревност, но вие все пак се съмнявате се замислете защо сте толкова скептични? Ако са ви наранили в миналото, недейте да го проектирате на сегашната си връзка. Ако все пак имате реални поводи за съмнение, то се замислете дали изобщо искате да сте с човек, на когото нямате доверие.

3. Започвайки драматична сцена, защото ви е скучно или искате да провокирате половинката си – във всяка връзка има кавги и спорове в даден момент, но не бива да ги започвате от нищото, с цел провокация. Все пак има огромна разлика между страст и спор.

4. Да купувате любовта и привързаността на половинката си – когато направите някаква грешка или сбъркате неволно, винаги е по-добре да се извините и да промените поведението си в някаква степен. Половинката ви ще оцени много повече това, от колкото скъп подарък. Не трябва да се извинявате по този лесен начин, по-добре поговорете и се опитайте да промените нещо в себе си или в отношението към своята половинка.

5. Да се оплаквате на всеки от това, колко сте ядосан на своя партньор – това е наистина голяма грешка, с главно Г. По-добре поговорете с любимия за това, което ви притеснява в него и в отношението му към вас. Нещата, които се случват във връзката ви са само между вас двамата и не е нужно целият свят да знае за тях.

6. Правите сравнение с бивши или с други приятели – никога не бива да сравнявате връзката си с тази на околните или сегашната ви половинка с бившата. Това е наистина токсично и може да обиди вашия партньор, а понякога да доведе и до край на вашата връзка.

7. Не следете резултат – не винаги двама души могат във всеки един момент да дават равни части за благото на връзката. Понякога вие ще похарчите повече пари за подарък, а пък домашните задължения ще свърши предимно партньорът ви. Това не означва, че единият дава повече за връзката от другия, важното е да има един баланс, който да не се нарушава с кавги и мерене на това, кой повече допринася за общото благо.

#връзки #жени