Обратно към пълната версия на статията »

СНИМКИ Масовият килър от Тексас се оказа транссексуален, купил оръжията за 18-ия си рожден ден

СНИМКИ Масовият килър от Тексас се оказа транссексуален, купил оръжията за 18-ия си рожден ден
A A+ A++ A

Масовият килър от Тексас е 18-годишно момче. Казва се Салвадор Рамос и е учил в същото основно училище, където се върнал като убиец и разстреля деца между 7 и 10 години. Той уби 21 души, сред които и трима учители.

Все още знаем малко за него, но новините за него стават все повече с всеки час. Отправната точка е негова снимка: дълга коса гарван, очи в мобилния телефон. Кожата с признаци на някои наранявани. Лицето на малко момче, което е на път да стане мъж.

Съществува и откъс от диалог, който млада жена от Лос Анджелис публикува вчера, минути след като чу за клането в началното училище Роб. Разговорът е започнал в четвъртък на 12 май. Тогава в петък Салвадор споделя кадъра на оръжията с това момиче, като я предупреждава: "Отговори ми до един час, защото искам да разкрия тайна". След като видяло оръжията, момичето попитало този смущаващ събеседник: „Какво общо имат твоите оръжия с мен?“ .

Рамос отговаря: "Просто исках да споделя изображенията с вас и да знам дали ще ги публикувате."

На съобщението „На път съм...“, изпратено в 5.43 часа вчера, вторник, момичето отговори: „Какво?“. И Рамос: "Ще ти кажа преди 11 часа." Час по-късно той отново беше написал: „Имам една малка тайна, която искам да ви кажа“. Последното му съобщение до момичето беше в 9.16.

След разстрела момичето изрази угризения, че не може да го спре: «Единствената причина, поради която му отговорих, беше, че ме уплаши. Сега съжалявам, че не останах будна и говоря с него, за да се опитам да избегна това престъпление“, написа тя в социалните медии.

Рамос е купил двете пушки този месец, на осемнадесетия си рожден ден, от магазин в окръг Увалде. „Това беше първото нещо, което направи на 18-ия си рожден ден“, каза сенаторът от Тексас Роланд Гутиерес. Момчето намекна в социалните мрежи, че може да се стигне до атака: „ Той предупреди децата да бъдат внимателни “, каза сенаторът.

#масов убиец #Тексас #транссексуален