Обратно към пълната версия на статията »

С шевици на бала - тренд, който трябва да продължи СНИМКИ

С шевици на бала - тренд, който трябва да продължи СНИМКИ
A A+ A++ A

Баловете идват, а клаксоните от лъскавите коли с крещящи зрелостници вече огласят градовете из цялата страна.

Обличането на традиционните български дрехи набираше скорост последните години. През абитуриентския сезон н 2017 те бяха истински хит. Включително и роклите с шевици и всякакви народни елементи. 

Кметът на Враца дори предложи награда за "Най-патриотичен клас", предлагайки на децата да облекат народни носии заради времевата близост на баловете до Ботевите дни.

Това момче от Котел беше хит на бала си през 2017. Тя който отиде на събирането с кон, пременен като хайдутин.

Тази снимка е харесана от 14 000 души. Действително - красиви са: 

Много зрелостнички избраха роклите с елементи от носия: 

Хората много харесаха и Мирела - момичето, което завърши Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии. Мирела реши да облече на паметния за нея ден близо 100-годишна носия. Събирала 3 години всичко по облеклото си. Дори аксесоарите са автентични. Макар да пристигна на бала с джип, а не с каруца, от него звучеше само народна музика. 

"Браво, момиче", "истинска българка", "това момиче държи на традициите" - това са само част от коментарите за тази девойка и кавалера й: 

Несъмнено това е една от най-добрите тенденции, които младите могат да изберат за празничната нощ. Дали и през 2022година това е възможно - остава да разбере скоро.

#бал #носия #рокли #коли