Обратно към пълната версия на статията »

Братът на Димитър Бербатов излезе под гаранция

Братът на Димитър Бербатов излезе под гаранция
Снимка: Metro.co.uk, архив
A A+ A++ A

Асен Бербатов - по-малкият брат на футболиста Димитър Бербатов, и неговият приятел Николай Борисов са били пуснати от ареста срещу парична гаранция от 5000 лева.

Двамата бяха задържани в четвъртък вечерта на край Дупница, като при полицейска проверка в колата, в която двамата пътували, е било открито известно количество кокаин.

Откритото количество наркотик е 22 грама, съобщи в петък вътрешният министър Цветан Цветанов, като от неговите думи стана ясно, че Бербатов е казал, че не знае за наркотика, открит в колата.

От Дупнишката районна прокуратура уточниха по-рано в петък, че Асен Бербатов и Николай Борисов, който е шофирал автомобила, нямат криминално минало и не се налага ново искане за задържането им, предаде БТА, цитирана от „Дарик".

Собственик на колата се оказала съпругата на Асен – Димитричка, която обаче не е пътувала в автомобила.

Асен Бербатов имал висящо досъдебно производство за шофиране без свидетелство за правоуправление и затова тя предположи, че е наел благоевградчанина Борисов.

Установено било, че Борисов е ползвал наркотично вещество, но количеството и видът му ще бъдат уточнени след анализ.

Срещу Борисов и Бербатов ще бъде повдигнато обвинение за притежаване на наркотични вещества, за което законът предвижда лишаване от свобода от една до шест години.

Асен Бербатов не за първи път става обект на проверки и разследвания от страна на полицията.

През 2010 г. срещу него бе образувана „преписка" за източване на кредитни карти от ПОС терминал в закрития му вече бутиков магазин в Благоевград.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Асен Бербатов #Димитър Бербатов #Благоевград #Дупница #кокаин #Стара Загора #наркотик #Николай Борисов