Обратно към пълната версия на статията »

Борисов поиска бонуси от Дания

Борисов поиска бонуси от Дания
Премиерът Бойко Борисов предложи на датската си колега Н.Пр. Хеле Торнинг-Смит страните – членки на ЕС, които спазват добра финансова дисциплина, да бъдат поощрявани. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов предложи на датската си колега Н.Пр. Хеле Торнинг-Смит страните –  членки на ЕС, които спазват добра финансова дисциплина, да бъдат поощрявани.

„Помолих премиера на Дания - не само да има наказание за държавите в ЕС, които не са финансово дисциплинирани, но да има поощрение за тези, които са дисциплинирани“, каза министър-председателят Бойко Борисов след среща с премиера на Кралство Дания Н.Пр. Хеле Торнинг-Смит, съобщи агенция „Фокус“.

„Залагаме много на датското председателство“, подчерта Борисов.

„Благодаря на датския народ за тези 45 млн. евро помощ, които дават на България, като половината от тях са безвъзмездна помощ. Благодаря им, не само за Шенген, но и по всички други теми, по които работим заедно – за зелена Европа, за динамична Европа, общи критерии, общи пазари на газ и петрол“, каза още премиерът.

„В икономическата ситуация, в която се намираме, един от датските приоритети е – мерките да водят до изпълнение на правилата. Друг наш приоритет е безопасна Европа, ние сме обезпокоени за външната граница на Европа, но нямаме притеснения и ще направим всчко възможно България да стане членка на Шенген. Очаквам това да се случи“, каза на свой ред премиерът на Дания Хеле Торнинг-Смит.

Министър-председателят на Кралство Дания Н.Пр. Хеле Торнинг-Смит е на еднодневно работно посещение в България.

#Бойко Борисов #Борисов #премиер #Хеле Торнинг-Смит #Дания #България #ЕС #Европейския съюз #Европа #помощ