Обратно към пълната версия на статията »

Бойко Рашков: Банката е уведомявала ДАНС за теглените пари за "Хемус"

Бойко Рашков: Банката е уведомявала ДАНС за теглените пари за "Хемус"
A A+ A++ A

"Банката, от която са теглени пари, отпуснати за строежа на магистрала "Хемус", е уведомявала ДАНС по времето на ГЕРБ, но от финансовата дирекция не е последвала никаква реакция." Това е казал министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в интервю за сп."Капитал".

"Банката има задължение по закон, когато се усъмни в реда за преводите и в произхода на сумите, да уведоми ДАНС. Банката е уведомявала тази държавна служба, но реакция от тази служба и конкретно от нейната финансова дирекция не е последвала. Така и към момента не знаем къде са отишли тези пари", твърди министърът. 

Напомняме, че започна разследването за пране на над 53 млн. лв. за строежа на "Хемус", по което обвиняем е 42-годишният съдия по футзал Борислав Колев.

"Не може да се отпуснат повече от 1.5 млрд. от държавния бюджет и изведнъж да се окаже, че те не са отишли за строителството. Да се използват абсолютно криминални начини за присвояване на тези бюджетни средства, за които не е ясно и до момента - въпреки няколкомесечното разследване - дали са в някои частни сейфове, дали са изнесени в чужбина, дали са в партийни каси и т.н.", казва Рашков.

#Рашков #Хемус