Обратно към пълната версия на статията »

"Спаси София": Огромна кражба от почистването за 144 милиона готви Фандъкова с Вълка и Домусчиеви

"Спаси София": Огромна кражба от почистването за 144 милиона готви Фандъкова с Вълка и Домусчиеви
A A+ A++ A

За чудовищна кражба от столичани алармира организацията "Спаси София", чиито лидер е младият общински съветник - Борис Бонев. Ето какво написаха от "Спаси София":

🛑💲Огромна нова кражба готвят ГЕРБ и Фандъкова - обявена е поръчка за почистване на 4 софийски района на цена от 144 млн. лв. - ДВОЙНО ПОВЕЧЕ спрямо предишната поръчка за същите тези райони!

Какви са проблемите❓

1⃣Цената е почти двойно завишена в сравнение с предишната - още 61 милиона ще отидат в приближени до властта обръчи от фирми.

2⃣Тези поръчки най-често се дават на фирми, свързвани с Вълка и Домусчиеви .

3⃣Липсва всякакъв контрол от страна на Общината, а дейностите по почистване и миене често са изцяло фиктивни.

4⃣Контролът няма да се засили с инсталирането на Ивайло Иванов от МВР в Столичен инспекторат. Точно обратното - поражда съмнение, че чадърът ще е още по-разпънат и това е мотивът Фандъкова да сложи именно него като директор.

5⃣Същевремено ГЕРБ унищожи и оглозга общинското предприятие за сметопочистване (Чистота Искър), така че да се осигури бизнес за частните фирми на неслучайни собственици.

⚠Порочният кръг на кражбата е завършен - всички типично общински дейности са отдадени на приближени фирми, на астрономически цени, без контрол, санкции и резултати.

⛔Това корумпирано управление трябва да бъде спряно и демонтирано! В противен случай ще откраднат и последните пари на данъкоплатците и ще оставят София в огромни дългове и с неизгодни дългосрочни договори, което ще блокира развитието на града за следващото десетилетие! Ще им го позволим ли?

#СпасиСофия 

 

#почистване #Вълка #братя Домусчиеви #Йорданка Фандъкова