Обратно към пълната версия на статията »

Как да се снимаме: Вижте съветите на най-успешните инфлуенсъри

Как да се снимаме: Вижте съветите на най-успешните инфлуенсъри
A A+ A++ A

Всички сме били в тази ситуация - на теория си представяме кадър а ла Кайли Дженър, но на практика се получава по-скоро нещо в стил “немски турист на ваканция”. Добрият Instagram пост има доста компоненти – от ъгъла на камерата до позата и правилния фон, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7. Ето как някой от най-успешните български инфлуенсъри заснемат ефектни кадри:

Биляна Лазарова (@b_lyanish) – Дръж камерата под нивото на очите

Поп-фолк певицата Биляна Лазарова знае едно от най-важните правила за създаването на красиви снимки - фотографът трябва да е застанал една идея по-ниско теб. Така не само хваща лицето ти от благоприятен ъгъл, но и ти придава мегауверено излъчване (тъй като ти седиш по-високо), което е добре дори за тези от нас, които не са музикални звезди.

Поли Недкова (@pollynedkova) – Хваната в крачка

Нищо не те кара да изглеждаш като модел, заснет от папараци, както кадрите тип “хванат в крачка” – и актрисата и влогър Поли Недкова разбира това. Трикът при тези снимки отново е фотографът да е приклекнал малко по-ниско от теб – така хем ще улови цялото ти тяло, хем краката ти ще изглеждат тооолкова дълги (за справка: снимките на Поли).

Изабел (@izieqka) – Позирай с леко наклонена глава

Слънчевата влогърка Изи често се снима с поглед настрани и леко наклонена глава – поза, която е бърз и лесен начин да изглеждаме по-естествено пред камера. Важно е обаче да не прекаляваме с нея. Ако наведем лице твърде силно, ефектът може да стане по-скоро все едно ни боли рамото.

Мария Андреева (@marie.andreeva) – Правилният фон е важен

Instagram профилът на влогърката Мария Андреева  изглежда като същинско произведение на изкуството. Причината? Инфлуенсърката рядко прибягва до доброто старо селфи в огледалото (спокойно, всички сме го правили!). Вместо това, тя се снима пред различни локации с разнообразни цветове и атмосфера. Добрата новина е, че не е нужно да търсим някое екзотично място – достатъчно е, например, просто да намерим красива сграда в пастелен тон.

Диона (@diona_alpha) – Използвай обстановката

Хип хоп певицата Диона знае как да използва обстановката, в която се намира, за да създаде перфектния кадър – например, като се облегне на красив парапет от ковано желязо, вместо просто да стои сковано до него. Този подход е лесен начин да направим снимките си по-разчупени и да избегнем риска от поза тип “първокласник, който е бил наказан в ъгъла”.

 

#успешни #снимки