Обратно към пълната версия на статията »

Комисията „Росенец“ се готви за изслушването на Доган и Рашков

Комисията „Росенец“ се готви за изслушването на Доган и Рашков
A A+ A++ A

На финала на 46-ото Народно събрание, депутатите се готвят да изслушат почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Той е поканен в ресорната парламентарна комисия, която има за цел да установи имало ли е незаконосъобразни действия или бездействия на територията на лесопарк "Росенец" край Бургас. 

Предложението беше прието след ожесточени спорове в комисията.

"Важно е да извикаме г-н Доган, за да ни каже каква е връзката му с тази база, защото той не е обикновен пенсионер. Той е видна политическа личност по Закона за мерките срещу изпирането на пари. Ползва имущество за десетки милиони левове като свое. Това имущество принадлежи на две фирми - едната с офшорен собственик, а другата със собственост на подставени лица с фиктивен бизнес", каза на предното заседание председателят на комисията Калоян Янков от "Демократична България".

С осем гласа "за" беше одобрено и предложението на депутата от "Демократична България" Димитър Найденов за изслушване на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков във връзка с нередности при охраняването на протеста на "Росенец" преди година.

#Росенец #Доган