Обратно към пълната версия на статията »

„Фулъм“ иска Бербо под наем за малко

„Фулъм“ иска Бербо под наем за малко
„Фулъм“ не се интересува от дългосрочен договор с нападателя, тъй като Йол в момента цели подмладяването на състава, твърдят английските медии. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Фулъм“ желае да привлече нападателя на „Манчестър Юнайтед“ Димитър Бербатов под наем до лятото.

Мениджърът на отбора Мартин Йол ще преговаря за българина, твърдят английските медии, цитирани от „Дневник“.

Бербо ще се премести на „Крейвън котидж“, ако не бъде продаден на добра цена през зимния трансферен прозорец, съобщават английските издания.

„Фулъм“ не се интересува от дългосрочен договор с нападателя, тъй като Йол в момента цели подмладяването на състава.

Холандският специалист вече е работил с Бербатов в „Тотнъм“. Той го привлече при „шпорите“ през 2006 г., когато футболистът вкара 23 гола за първия си сезон в Англия.

Бербатов отново е спряган за раздяла с „червените дяволи“, след като беше нарочен за виновник и за загубата от „Кристъл палас“ с 1:2 за „Карлинг къп“.

Българинът беше заменен през почивката с проблеми в глезена и напусна „Олд Трафорд“ с обездвижващ ботуш, а заради травмата в събота пропусна победата с 1:0 над „Астън Вила“.

Нападателят започна като титуляр само в един мач от Висшата лига от началото на сезона, въпреки че завърши миналия шампионат като голмайстор номер едно.

Той се превърна в четвърти избор на мениджъра на „Манчестър Юнайтед“ сър Алекс Фъргюсън след Уейн Рууни, Хавиер Ернандес и Дани Уелбек. Сред отборите, които са спрягани като варианти за Бербатов, влизат „Валенсия“, „Милан“, „Ювентус“ и „Анжи“.

Договорът на Димитър Бербатов с „Манчестър Юнайтед“ изтича в края на този сезон, но все още не е подновен.

На 18 ноември мениджърът на „Манчестър Юнайтед“ сър Алекс Фъргюсън обяви, че договорът на българския футболист ще бъде удължен с една година.

След последното му представяне в мача срещу „Кристъл палас“ обаче спекулациите в световните медии се увеличиха, че българинът ще напусне съвсем скоро английския тим.

#Димитър Бербатов #Фулъм #Манчестър Юнайтед #Мартин Йол #сър Алекс Фъргюсън #Тотнъм #Кристал палас #Англия #Олд Трафорд #Висшата лига #Уейн Рууни #Хавиер Ернандес #Дани Уелбек #Милан #Валенсия #Ювентус #Анжи #нападател #Бербо