Обратно към пълната версия на статията »

Епитропов се класира за полуфиналите на 200 м бруст с рекорд, после избухна срещу оплюващите българите в Токио: Наздраве

Епитропов се класира за полуфиналите на 200 м бруст с рекорд, после избухна срещу оплюващите българите в Токио: Наздраве
A A+ A++ A

Българският плувец Любомир Епитропов подобри националния рекорд на 200 метра бруст и се класира на олимпийски полуфинал в дебютното си участие на най-големия спортен форум. Със страхотна атака след последното обръщане Епитропов успя да намери място сред полуфиналистите с време от 2:09.68. 

Предишното му най-добро постижение бе 2:10.12 от Европейското в Будапеща. С 14-ти резултат българинът осигури първи полуфинал на бъгарския тим в плуването на Игрите в Токио.

Най-бърз в сериите бе Арно Каминга от Нидерландия с 2:07.37. С последно време влезе Рос Мърдок от Великобритания с 2:09.95.

Полуфиналите на 200м бруст започват в ранните часове на 28 юли. Първият е в 5:21ч., а вторият в 5:28ч.

След успешното представяне Епитропов се зарадва, но и избухна срещу критиците в България.

"Изключително доволен съм. Можех още повече, но се радвам, че с това време стигнах до полуфинала. За първи път слизаме под 2.10", заяви Епитропов.

"Не мисля, че някога ще съм напълно доволен, освен ако не е световен рекорд. Всичко бе съсредоточено в подготовката за 200 м, така че съм доволен. Като цяло се насочих изцяло насам, така че очаквах добро представяне. За мен целта за тази Олимпиада е изпълнена. Всяко предно класиране е добре дошло."

"Благодаря на цялата делегация тук, защото те са единствените, които подкрепят наистина. На всички, които оплюха всички българи на тази Олимпиада, мога да кажа само "Наздраве и лека вечер", завърши плувецът ни. 

#Любомир Епитропов #плуване #Олимпиада 2020 #Токио 2020