Радев отвърна на Борисов: Вихрещата се корупция ни струва най-скъпо от всичко

9 май 2021, неделя / 08:57;
Радев отвърна на Борисов: Вихрещата се корупция ни струва най-скъпо от всичко

Вихрещата се корупция в момента ни излиза най-скъпо от всичко.

С тези думи президентът Румен Радев отговори сонщи на премиера в оставка Бойко Борисов, който по-рано изрази „загриженост от нови избори заради разходите“, свързани с тях. Тези през април излезли 150 млн. лева, за предсрочните през юли сме щели да дадем още 100 милиона, а за президентските наесен – и още.

„Когато Европа и светът броят центовете и се чудят как социално слабите, отхвърлените, закъсалите по време на COVID-19 да бъдат компенсирани, ние стотици милиони харчиме за шоу, нищо друго!“ – каза премиерът в оставка във видео, излъчено в профила му във Фейсбук. В него Борисов нарича работата на 45-ото Народно събрание „шоу“, което ни струвало по 19 милиона на ден; шоу, заради което сме щели да фалираме. „Хубаво е, че го закриха“, казва Борисов.

Радев коментира казаното пред медии по време на посещението си в село Петрич, община Златица. Там участва в отбелязването на 145-ата годишнина от обявяването на Априлското въстание в населеното място.

Пред медиите президентът каза още, че предстои следващата седмица да издаде очакваните укази – за насрочването на предсрочните парламентарни избори на 11 юли и за назначаването на служебно правителство.