Обратно към пълната версия на статията »

Варено яйце в бюфета на Парламента струва 17 стотинки! А суровите по пазарите, за обикновените хора, са двойно по скъпи

Варено яйце в бюфета на Парламента струва 17 стотинки! А суровите по пазарите, за обикновените хора, са двойно по скъпи
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Цените на храните за народните представители в Парламента винаги са вълнували хората. Депутатското кюфте дори се е превърнало в нарицателно. Зорко око на Novinite.bg забеляза, че и в новия Парламент продължаваме по добрата стара схема, при която 240-те "богоизбрани" ще могат да купуват различни блюда на меко казано промо цени.

Интересно е колко струва нещо съвсем тривиално като варено яйце. Депуататите трябва да се бръкнат с крупната сума от 17 стотинки за бройка от кокошия продукт...и то направо за варено яйце.

Бърза проверка показва, че яйце по пазарите и магазинната мрежа у нас се търгува около двойно по-скъпо - от 24-до 40 стотинки. И то в суров вариант. Така, де - простолюдието е превърнало оцеляването в изкуство, та по-скъпи яйца ли няма да си купи...

Иначе казано - трябва да се сме спокойни за хората, които избахме да ни представляват в НС. Те ще могат да творят закони и да упражняват контрол над бъдещите министри на сит корем. И на преференциални цени, така че тлъстите им заплати да не пострадат, когато огладнеят.

Да им е вкусно!

#яйце #НС #Парламент #цени