Обратно към пълната версия на статията »

Новата парламентарна шефка: Да съчетаем опита на доказалите се депутати с младостта и енергията на новите

Новата парламентарна шефка: Да съчетаем опита на доказалите се депутати с младостта и енергията на новите
Стопкадър БНТ
A A+ A++ A

"Нека положим усилия за диалог помежду си, за търсене на добрите решения, за висока парламентарна култура, за да бъдем достойни представители на народа", призова Ива Митева, след като беше избрана за председател на 45-ото Народно събрание.

Осъзнавам отговорността и очакванията на всички ни, да намерим най-вярната посока, за да отговорим на предизвикателствата на днешната усложнена реалност, каза още Митева, цитирана от БНТ.

Убедена съм, че ще работим достойно за авторитета на този парламент. Надявам се към опита и знанията на доказалите се парламентаристи да прибавим младостта и енергията и новаторския дух на новоизбраните колеги", допълни председателят на 45-ото Народно събрание.

Към нашата работа са обърнати очакванията на избирателите за изпълнение на предизборните програми - за ясно, предвидимо и стабилно законодателство, припомни тя.

Прозрачността и отчетността трябва да бъдат водещи принципи в работата на това Народно събрание. Конституционните норми, свързани с парламентарния контрол, изслушването на органите на съдебната власт и на органите, които изцяло или частично се избират от Народното събрание, се изпълнят със съдържание", заяви Митева.

 

#Ива Митева #депутати #диалог #решения #Младост #енергия #опит #прозрачност