Обратно към пълната версия на статията »

Христо Иванов: Ако всички си изпълнят предизборните обещания, правителство на ГЕРБ няма да има

Христо Иванов: Ако всички си изпълнят предизборните обещания, правителство на ГЕРБ няма да има
Да, България
A A+ A++ A

"Фактът, че е възможно от център-дясното пространство да се появи някой, който да измести ДПС от ролята на крайъгълен камък, вече е тектонична промяна. Възможност в момента е и ГЕРБ да бъдат изместени от първото място в София". Това заяви пред БНР Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“. 

Той подчерта, че гледат на тези резултати като първа стъпка към нов модел на правене на политика в страната, който ще развиват.

"Ако всички си изпълнят ангажиментите в предизборната кампания, ГЕРБ няма да могат да съставят кабинет", посочи Иванов и добави, че „Демократична България“ държи на предизборните си обещания за възможно участие в коалиции:

"Никакво управление, което няма шанса да реализира нашите приоритети, не може да бъде разглеждано от нас като някаква опция".

По думите на Христо Иванов очакванията на ДБ са всички, които са заявили да не участват в коалиция с Бойко Борисов, да го направят, а едва след това да започнат разговори дали са съмишленици:

"Предсрочни избори са нещо обективно и не е невероятно. Няма нищо страшно в тази мисъл. Не се целим на всяка цена в участие в управление".

Според него първо Бойко Борисов трябва да бъде лишен от мантията на властта.

Иванов посочи, че възможностите за гласуване на българите в чужбина ще бъде сред първите неща, които ще направят в новия парламент.



#Христо Иванов #ГЕРБ #правителство #предсрочни избори #предизборни обещания #преговори