Ангелов също гласува: Не се очаква пик на заразата след вота

4 април 2021, неделя / 12:00;
Ангелов също гласува: Не се очаква пик на заразата след вота

Здравният министър проф. Костадин Ангелов даде своя глас за парламентарните избори. Той призова за висока избирателна активност и увери, че изборите са безопасни и са предприети всички необходими мерки.

„Хората да бъдат спокойни, да си сложат маските, за да можем в края на деня да бъдем доволни от това, което сме направили.“, каза той след като пусна бюлетината си.

„Днес гласувах за това, за което се боря всеки ден – за здравето ,за спокойствието на хората, за един свят без пандемия, за края на този кошмар. Надявам се всички да бъдат убедени, че днешният ден може да донесе онази промяна, за която всички се борят.“, заяви Ангелов.

И направи прогноза за развитието на пандемията:

„Аз всеки ден се надявам да бъде последен от битката ни с пандемията. От тази ситуация, в която се намираме, виждам, че единственото спасение ще ни бъде донесено чрез ваксината“.

Проф. Ангелов увери, че мерките се спазват в цялата страна: „Не очаквам пик на пандемията след днешните избори. Всичко ще бъде наред, опашките са навън, те са белег именно на това, че има въведени противоепидемични мерки“.