Обратно към пълната версия на статията »

Фандъкова: Столична община ще възложи обследване на техническите възможности за възстановяване на Княжевския лифт

Фандъкова: Столична община ще възложи обследване на техническите възможности за възстановяване на Княжевския лифт
Pixabay
A A+ A++ A

"Столична община ще възложи обследване на техническите възможности за възстановяване на Княжевския лифт в рамките на съществуващите фундаменти на стълбовете и станциите. Това е още една крачка за възстановяването на лифта", заяви чрез своя Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

Вчера Върховният административен съд потвърди, че общината има право да направи цялостно обследване на съоръжението, което да укаже възможностите за възстановяване, посочи също Фандъкова.

Тезата на „Витоша ски“ е, че възстановяване на старите места е невъзможно. Вероятно не много сигурни в твърденията си, те обжалваха решението на две поредни инстанции.

Възстановяване по съществуващо положение е най-бързият начин за пускане на лифта.

„Докато чакахме решенията на съда, заедно с министъра на земеделието Десислава Танева намерихме още един вариант за възстановяване на лифта. Надявам се, че ще излезем от омагьосания кръг, в който се обжалва всеки акт за възстановяване на лифта, и "Витоша ски" ще докажат с действия намерението си, което засега е само на думи. През тази седмица главният архитект на София арх. Здравков и представители на дружеството проведоха среща, на която се обсъждаха варианти за възстановяване на Драгалевския лифт“ – заяви също кметът Фандъкова.





#Йорданка Фандъкова #обследване #възможност #възстановяване #фундаменти #Витоша