Обратно към пълната версия на статията »

България търси първи точки в световните квалификации в Белфаст довечера

България търси първи точки в световните квалификации в Белфаст довечера
A A+ A++ A

България гостува на Северна Ирландия в квалификация от Група "С" за Мондиал 2022 тази вечер. Срещата в Белфаст започва в 21:45 часа.

Страната ни е пътувала 4 пъти за футболен сблъсък до тази дестинация и до момента има само една загуба - с 0:2 в евроквалификацията през 1979 г.

Преди това - през 1973 г. правим 0:0 в Белфаст. Иначе през този век имаме две визити на Северна Ирландия. Едната я спечелихме с 1:0 през 2001 г. след гол на Георги Иванов-Гонзо. През 2008 г. беше последната ни визита в страната, като в контрола бихме отново с 1:0.

"Отиваме да се борим, знаем какво ни чака. Наясно сме със съперника и какъв стил практикува", коментира селекционерът ни Ясен Петров.

Той ще може отново да разчита на Кирил Десподов. Звездата на Лудогорец получи контузия, отбелязвайки гола срещу Швейцария, след като се сблъска с бранителя на гостите Нико Елведи.

Заради въпросната травма Десподов не игра срещу Италия, но замина с тима за Белфаст.

Сега Десподов вероятно ще започне като титуляр, като заедно със Спас Делев ще подкрепят Андрей Гълъбинов. Селекционерът Ясен Петров е доволен от представянето на двамата ни нападатели в мача с Италия, макар и да не успяхме да отбележим гол във вратата на Джанлуиджи Донарума.

Още една промяна се очаква да направи Ясен Петров. Ясно е, че десен халфбек ще е Бирсент Карагарен, тъй като другите алтернативи - Страхил Попов и Сисиньо, са с контузии.

Предполага се, че останалите ще бъдат същите, които треньорът ни пусна при поражението от Италия с 0:2.

Селекционерът на Северна Ирландия Йън Бараклъф води тима си вече 10 мача, но в тях не е записал нито една победа.

#Северна Ирландия