Номинираната за Оскар Мария Бакалова: Мечатайте, защото мечтите се сбъдват! Майка ми плака по телефона

16 март 2021, вторник / 08:00;
Номинираната за Оскар Мария Бакалова: Мечатайте, защото мечтите се сбъдват! Майка ми плака по телефона

„Бъдете здрави и се пазете, защото имам усещането, че сме на прага на свършването на ковид пандемията и това ще мине, както казват хората. Обичайте, бъдете обичани и мечтайте, защото мечтите се сбъдват!“, това пожела на сънародниците си Мария Бакалова в първото си интервю в шоуто на Николаос Цитиридис, след като стана ясно, че ще се бори за най-престижната награда във филмовата индустрия.

Новината за номинацията ѝ за „Оскар“ за най-добра поддържаща женска роля я заварила на снимачната площадка. Бакалова обясни, че не е искала да гледа номинациите на живо. По време на един от дублите, режисьорът на продукцията, която снима в момента Бакалова, ѝ съобщил, че е номинирана за най-престижната филмова награда.

„Не си го сложих като фикс идея, не знам, много е готино“, коментира скромно младата българска актриса, която бе искрена, че дори не знае точно кога е церемонията по раздаването на „Оскарите“.

Бакалова беше категорична, че мисията ѝ е голямата сцена да се отвори за източноевропейски артисти.

След като разбрала новината Мария първо се обадила на майка си.

„Тя плачеше по телефона“, посочи талантливата ни актриса.

По думите ѝ все още не е разгледала всички отзиви за номинацията ѝ за „Борат 2“, тъй като денят ѝ е продължил с работа. Бакалова сподели, че е разменила няколко съобщения с известният филмов актьор Саша Барън Коен, който пък публикува изключително трогателно обръщение за успеха на Мария и България в социалните мрежи.