Обратно към пълната версия на статията »

Детски филми, които всеки възрастен трябва да гледа през живота си

Детски филми, които всеки възрастен трябва да гледа през живота си
A A+ A++ A

Независимо дали избирате филм, който да гледате с деца, или търсите нещо уникално, което да гледате сами, ето някои фантастични детски филма, които хората от всички възрасти, трябва да видят през живота си:

„Падингтън 2“ (2018) е сладък, умен и изненадващо красив.

В стремежа си да подари на леля си Люси идеалния подарък за рождения й ден, Мечката Падингтън (озвучена от Бен Уишоу) търпеливо спестява за изскачаща книга в антикварен магазин. Падингтън скоро разбира, че крадец е откраднал книгата и се опитва да си я върне.

Защо е толкова добро: Въз основа на любима поредица от книги, анимационната комедия „Падингтън 2“ е идеалното съчетание на хумор и симпатични герои, с богати визуални изображения, наравно с филма на Уес Андерсън.

„Мери Попинс“ (1964) е цветна, музикална класика.

 Вълшебната бавачка Мери Попинс (Джули Андрюс) посещава домакинството на Банки и носи радост на двете малки деца, които живеят там.

Защо е толкова добре: Воден от емблематичния двоен талант на Андрюс и Ван Дайк, „Мери Попинс“ е семеен филм с наистина вълшебни моменти

„Как да дресирам своя дракон“ (2010) разказва творческа и вдъхновяваща история.

В „Как да дресираш дракона“ младият Хълцане (озвучен от Джей Барушел) създава изненадваща връзка с ранен дракон на име Беззъб, докато се опитва да впечатли баща си Стоик.

Защо е толкова добро: С иновативни разкази на истории и наистина вдъхновяващи анимирани моменти, „Как да дресираш дракона“ е филм за приятелство, семейство и намиране на сила в това да бъдеш различен.

„Отвътре навън“ (2015) е запомнящо се и трогателно.

След като семейството й се мести из цялата страна, Райли има проблеми с адаптирането към живота в Сан Франциско.

Докато се опитва да намери нови приятели в училище и да се установи, емоциите в главата й се опитват да я насочат в правилната посока.

„Бейб“ (1995)

В „Бейб“ осиротяло прасенце (озвучено от Кристин Кавано) се озовава във ферма и е прибрано от приятелско овчарско куче. Решен да бъде полезен във фермата, Бейб решава да стане овчар и да спечели одобрението на фермера Хогет (Джеймс Кромуел).

Защо е толкова добър: Трогателна история за аутсайдери

#фими