Обратно към пълната версия на статията »

Бойко го е срам, че е „Футболист на годината“

Бойко го е срам, че е „Футболист на годината“
Премиерът Бойко Борисов не се радва на успеха си в анкетата „Футболист на годината 2011“ и дори го е срам. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов не се радва на успеха си в анкетата „Футболист на годината 2011“ и дори го е срам.

„Не искам хората да останат с впечатлението, че аз искам тази награда. Това е лошо. Дори ме е срам, защото всичко това е един вид протестен вот срещу ниското ниво на хората в БФС, на футболистите, треньорите и деятелите у нас“, заяви Борисов пред TV7.

На шега футболните фенове фаворизираха политика и така той задмина професионални футболисти като Димитър Бербатов, Николай Михайлов, Стилиян Петров и други.

Борисов отчете и липсата на някакви значими успехи във футбола.

„Изпращаме една много лоша година във футбола - има купени срещи, националният отбор не играе добре, на мачовете у нас ходят по 100 души“, отбеляза премиерът.

„Годината беше тежка и за най-великия ни футболист след Христо Стоичков - Димитър Бербатов. Едни фенове не гласуват за него, защото той не иска да играе за националния отбор. В същото време хората виждат, че се раздавам за спорта със сърце и душа“, добави той.

Борисов каза още, че е намерил спонсор не само на „Левски“, но и на ЦСКА.

„И на ЦСКА намерих. Клубовете си имат президенти да ги обявяват, аз не съм ви коментатор“, отсече министър-председателят с футболен талант.

#Бойко Борисов #Борисов #анкета #Димитър Бербатов #футболисти #Левски #ЦСКА #футбол #Христо Стоичков #БФС