Обратно към пълната версия на статията »

Байдън зове американците да празнуват Деня на благодарността вкъщи

Байдън зове американците да празнуват Деня на благодарността вкъщи
Pixabay
A A+ A++ A

В четвъртък новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън призова отново американците да си останат вкъщи по време на дългия уикенд за Деня на благодарността в опит да се ограничи разпространението на коронавируса.

"Денят на благодарността винаги е бил специално време за семейство Байдън. И макар да знам, че това не е начинът, по който много от нас се надяваха да прекарат празника, малкият акт да останем вкъщи е подарък за нашите сънародници американци", написа Байдън в Туитър, предаде БНР.

Според последните данни на университета "Джонс Хопкинс", новите случаи на Covid-19 в САЩ достигнаха през последното денонощие 181 490, докато броят на починалите се увеличи с 2297.

Така общо 12,78 американци се заразиха с коронавирус от началото на пандемията, като броят на починалите достигна 262 283.

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) също препоръчаха "настоятелно" американците да избягват пътувания, за да видят членове на техните семейства и приятели за Деня на благодарността.

"Тъй като наблюдаваме експоненциален растеж в случаите и възможността за пренасяне на болести или инфекции от една част на страната в друга, нашата препоръка е да избягваме пътуванията по това време“, посочи д-р Хенри Уолк от CDC.

Въпреки тези призиви се очаква около 50 милиона американци да пътуват, предимно с кола, от сряда, 25-и ноември до неделя, 29-и ноември, като това ще бъдат само 5 милиона по-малко американци, които пътува за Деня на благодарността през миналата година.

#Джо Байдън #американци #Ден на благодарността #пътуване #коронавирус