Обратно към пълната версия на статията »

Тестват масово за COVID ромите в Ямбол (ВИДЕО)

Тестват масово за COVID ромите в Ямбол (ВИДЕО)
A A+ A++ A
От 6:00 ч всяка сутрин пред кооперацията ни под терасите си виждаме ето това. Пред медицинската лаборатория се струпват към 100 човека от квартал Бенковски. Това пишат разтревожени граждани от Ямбол.

Според разкази на очевидци това се прави от няколко дни. Още по тъмно жителите на махалата се карат организирано пред лабораториите с бусове със сливенска регистрация, за да се тестват. През деня пък се образува опашка, тъй като медиците не могат да обработят целия поток от мераклии да се проверят, пишат от Фрогнюз.

Основните въпроси, които хората задават са: “Защо се правят тестове на хора без симптоми, кой плаща тестовете,  източва ли се НЗОК и дали властта не организира масовката, за да се помпа статистиката?”. От видеото се вижда, че хората са скупчени пред лабораторията без маски и чакат да им мине реда, което е риск от заразяване.  Местни жители допускат, че на ромите може дори да е платено, за да се тестват. "Сами няма да отидат", категорични са те. Странно е защо се прави това на фона на призивите на лекарите да не не се тестват хората, ако нямат симптоми за коронавирус.

#Ямбол #коронавирус