Обратно към пълната версия на статията »

Без карнавал в Рио през февруари

Без карнавал в Рио през февруари
Pixabay
A A+ A++ A

Ръководителят на независимата лига на школите по самба Хорхе Кастанейро заяви, че е рано да се мисли за алтернативни дати за карнавала през 2021 г.

Независимата лига на школите по самба в Рио де Жанейро (Лиеса), реши да отложи традиционните карнавални шествия, които трябваше да се проведат през февруари 2021 г., за по-късна дата поради пандемията от коронавируса. Това съобщи пред вестник „Globo” ръководителят на сдружението Хорхе Кастанейро, предаде БГНЕС.

“Това не е отмяна, а отлагане, докато намерим решение. Невъзможно е да проведем парада през февруари. <…> Очакваме информация кога ще има ваксина и кога ще се извърши имунизацията”, каза Кастанейро.

“Традиционният формат изисква повече време за подготовка, така че обмисляме и други варианти”, заяви той и подчерта, че Лиеса “ще се опита да не държи на тъмно онези, които зависят финансово от този празник. Има прогнози, според които безопасни условия за провеждане на традиционния карнавал в Рио ще се появят едва след април”, заяви Кастанейро.



#Рио де Жанейро #карнавал #отлагане #коронавирус