Обратно към пълната версия на статията »

Премиерът от "Хемус": Искаме да се предадем, ама няма на кой (ВИДЕО)

Премиерът от "Хемус": Искаме да се предадем, ама няма на кой (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов тръгна на поредна инспекция на пътищата в страната. Днес той посети Плевен, за да провери как вървят строежите на новата инфраструктура за връзка с магистрала „Хемус“. Очаква се в края на ноември да бъде пусната отсечката от Търговище за Варна.

По думите на Борисов инфраструктурният проект е станал толкова грандиозен, че заслужава вниманието на научнопопулярния канал Discovery."Само в този участък са над 1000 машини - и верижни, и тежки. Просто си заслужава. В Discovery тея предавания, където са за строежите, си заслужава да го видят този строеж", отбеляза със задоволство Борисов.

 „На младите хора идете и им показвайте какво се прави тука. Друго е да прожектират клипчета – няма лошо, демокрация е. Но това е, което трябва да оставим на следващите поколения“, заяви още премиерът, имайки предвид клиповете с негово участие, излъчвани почти всяка вече на протестите в София.

Борисов индиректно отговори и на призивите за оставка, като за пореден път заяви, че би си тръгнал от управлението, ако имаше на кой да го предаде.

„На кой да се предадеш… ние искаме, ама няма на кой. Ако са по-добри от нашите, хората ще ги изберат на следващите избори. Всеки има право на действия. Когато са в рамките на закона – те са правилни“, заяви премиерът.

Борисов коментира и днешния протест на кметове на малки населени места, които излязоха на мълчалив протест в Калофер. Тяхното искане е всяко населено място да има своя финансова рамка, която кметът на общината да е длъжен да изпълни, а не както сега – по своя преценка. Те настояват още прагът за съставяне на кметове на кметства да бъде върнат на 100 души, защото сега над 270 хил. души са лишени от правото си сами да избират собствен кмет.

„Малките кметове ги свързах с Кирил Ананиев, в четвъртък в 10.00 часа ще се срещнат и там ако трябва да се промени закона, за финансирането. Това ще го отрегулираме в закона“, подчерта премиерът.

#Борисов #Хемус