Обратно към пълната версия на статията »

Млад писател обвини в лъжа лидера на контрапротестите - Стъки

Млад писател обвини в лъжа лидера на контрапротестите - Стъки
A A+ A++ A
Младият писател Добри Недков изпрати до редакцията ни писмо, в което твърди, че лидерът на контрапротестите - Станислав Недков-Стъки, се е осланял на лъжи, използвайки името на новоизгряващия писател. 
 
ЕТО КАКВО ПИШЕ ТВОРЕЦЪТ:
 
В разпространена от вашето издание новина, гражданското лице Станислав Недков, известен също като "Стъки", оповести, че съм съпричастен към сайтове за фалшиви новини, които го злепоставят.
 
Това е абсолютна лъжа, и моля да оповестите това на вашата аудитория. Нямам нищо общо с въпросните сайтове, а мотивите на г-н Недков са очевидно единствено да ме злепостави. Ако просто искаше проверка, щеше да подаде сигнал и евентуалните му подозрения да останат единствено пред очите на разследващите. Но той ползва сигнала, за да застане пред медиите и да атакува моето име.
 
Допускам, че г-н Недков не е наясно с темата за фалшивите новини. Биографията му не сочи към ИТ компетенция и възможност да провери сам фактите в Мрежата. Поради тази причина, когато той оповести намерението си да подава сигнал, аз му пратих съобщение, в което го уведомих, че греши и посках просто да постъпи мъжки, и да има силата да се извини.
 
Вместо това, сега наблюдаваме ескалация на казуса.
 
Случващото се е само по себе си "фейк" и тежка дискредитация на името ми. Аз съм новоизрастващ писател, при това - успешен. Още първата ми книга "Задругата" стана бестселър за 2019 и зае второ място като най-продавана художествена книга в класацията на Хеликон. Втората ми книга - "Заветът", на полугодието е на 4-от място сред българските автори.
Разбирате какъв авторитет градя в областта на литературата, и изведнъж подобни несъстоятелни обвинения разрушават този труд. Това е нагло, безотговорно, то е пълна гротеска и абсурд.
 
Надявам се на бързата ви реакция и оповестяване на настоящото право на отговор на равностойно или по-атрактивно място в изданието ви...
 
С уважение: Добри Божилов
 
ЕТО И КАКВО НАПИСА ВЧЕРА ММА БОЕЦЪТ СТЪКИ:
 
СИГНАЛ ДО ГДБОП!
Подадох сигнал срещу лицата Арман Бабикян, Добри Божилов и още няколко човека, с молба да бъдат проверени за съпричастност с фалшивите сайтове, бълващи фалшиви новини, целящи да опетнят името ми.
Няма успял българин - актьор, певец, спортист, политик, или друго популярно лице, който да не е очернен от подобни жълтокафяви сайтове.
Убеден съм, че няма разумен българин, който да се върже на подобни евтини опити за омаскаряване на хора, които прославят страната ни по света и които повдигат националното ни самочувствие. Но и не бива да стоим и да гледаме безучастно отстрани.
ФАЛШИВИ ГЕРОИ, С ФАЛШИВИ НОВИНИ, ВДИГАЩИ ФАЛШИВИ ВЪСТАНИЯ И ИСКАЩИ ДА НАПРАВЯТ ФАЛШИВА ДЪРЖАВА!
Наглостта на някои собственици на л@йняни сайтове, стига до там да настройват българи един срещу друг и да създават размирици, чрез които да се докопат до управлението на страната.
Повеждам битка с днешните Цар Кировци! Ще я водя безпощадно и ще я доведа докрай! Трябва да се сложи край на това, хора непостигнали нищо в живота си да омаловажават труда на хиляди успели българи!
В началото на демокрацията бяхме номер 1 в производството на гаражен фалшив алкохол. Сега отново сме на първо място, но по брой гаражни фалшиви сайтове, произвеждащи фалшиви новини и тровещи също толкова смъртоносно българския народ.
Призовавам министъра на културата Боил Банов да спази Закона за медийните услуги (приет през 2018г) и най-сетне да влезе в задълженията си, като издаде Наредба за публичен регистър на медиите. В този регистър всички медии трябва да посочат своя собственик, лицето което контролира съдържанието и редакционната политика и източниците си на финансиране.
С неиздаването на тази Наредба, министър Банов в момента позволява на сайтове да бъдат регистрирани примерно на адреса на къщичка за птички в гората.
Министър Банов, имахте срок до ноември 2018г да направите този регистър. Бъдете по-смел и изпълнете задълженията си.
От Вас зависи дали историята ще Ви запомни, като смел или страхлив министър!

#Станислав Недков-Стъки