Обратно към пълната версия на статията »

Пак абсурд с тол системата – кола с е-винетка излезе, че е ремарке и отнесе глоба

Пак абсурд с тол системата – кола с е-винетка излезе, че е ремарке и отнесе глоба
АПИ
A A+ A++ A

Пореден абсурден случай с тол системата. Собственик на лек автомобил получи седем глоби, защото колата му е засечена от камерите на БГТОЛ като ремарке, съобщава Нова телевизия.

Документът за закупена винетка е издаден от партньор на АПИ още през месец май. Служителка на гише оформя данните за електронния стикер и за заплатена годишна такса от 97 лв.

Собственикът на колата ремарке разбира едва преди месец за проблема, когато е спрян от служители на тол системата. „Глобите са затова, че моят автомобил се движи като ремарке. Докато веднъж се връщах от Варна, екипи на БГТОЛ от всички окръзи ме преследваха, аз им обяснявах и така си губехме времето”, каза потърпевшият Николай Иванов.

За да спрат пътните неволи на шофьора, той си купува втора винетка. От тол системата пък върнали парите на Николай за първия стикер, след като на случая се дава гласност. Глобите на мъжа обаче остават неопростени.

От тол управлението коментираха случая писмено, като прехвърлиха отговорността за недоразумението на човека, закупил си винетката, въпреки че данните в системата не са въведени лично от него. От АПИ също излязоха с позиция, в която се заявява, че шофьорите трябва да бъдат изключително внимателни, когато закупуват винетка.

Подобни случаи за регистриране на леки автомобили като ремарке се оказа, че не са малко. Натрупаните глоби не се изчистват, а от БГТОЛ отказват да пререгистрират виртуалното ремарке в лек автомобил. Потърпевшите са категорични, че ще търсят правата си в съда.#е-винетка #тол система #гаф #ремарке #кола #глоби