Обратно към пълната версия на статията »

Часовете по физическо стават тренировка по любим спорт

Часовете по физическо стават тренировка по любим спорт
През октомври Сергей Игнатов планира посещение при своя турски колега, за да обсъдят варианти да не се повтаря ситуацията с турските студенти в България през следващата година. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Традиционните часове по физическо възпитание да бъдат заменени с активна тренировка по любим спорт предвижда новият Закон за образованието.

В тази връзка министърът на образованието Сергей Игнатов посочи, че трябва да има увеличение на часовете по физическо в училищата, предаде „Дарик".

Образователният министър бе на посещение в Пловдив заедно с премиера Бойко Борисов и част от кабинета по повод 127-ата годишнина от Съединението на България.

„Това, което след много години трябва да стане, но в момента нямаме подготвена нормативна база за това, последните един-два часа, няколко дни в седмицата, децата да ходят не просто на физическо, а все едно са на тренировка по любимия си спорт, за да бъде наистина разтоварване, но трябва да се приеме новият закон," обясни Сергей Игнатов.

През октомври министърът на образованието планира посещение при своя турски колега, за да обсъдят варианти да не се повтаря ситуацията с турските студенти в България през следващата година.

В края на юли стана ясно, че Турция е замразила признаването на българските дипломи. От Министерството на образованието признаха, че мярката е взета след констатирано увеличение на фалшиви дипломи от наши университети.

„Като страна членка на ЕС ние имаме възможност да правим съвместни програми с университети в други държави," каза още Сергей Игнатов и допълни, че този вид дипломи се търсят и на тях не може да се откаже.

#физическо възпитание #Сергей Игнатов #Закон за образованието #Турция #фалшиви дипломи