Обратно към пълната версия на статията »

Масово на плаж на Алепу

Масово на плаж на Алепу
Facebook
A A+ A++ A

Природозащитници организират днес масово плажуване на плажа пред подпорната стена на строежа „Алепу“, предаде БНР. Обектът се намира на брега на морето и попада в едноименната защитена местност. Гражданското недоволството срещу строежа започна през юни и предизвика няколко мирни протеста в страната.

Подпорната стена на Алепу се превърна в символ на корупционния метод, по който се случват нещата навсякъде в държавата ни, заяви пред БНР-Бургас организаторът на протеста Кремена Ватева:

„В разгара на политическата криза у нас ще напомним отново за екологичните проблеми, от които започна гражданското недоволство през юни. Заради презастрояването по Черноморието ни, изсичането на горите, багерите в планините и замърсяването на реките. Заграбването и унищожаването на нашата природа трябва да спре!“

До подпорната стена ще бъде струпана грамада от камъни и надпис „Оставка“. Инициативата е подкрепена от неправителствената организация „Правосъдие за всеки“, Коалиция „За да остане природа в България“, Сдружение „Да запазим Корал“, Гражданска група „Бетономорие“, Фейсбук групата „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“ и още неформални обединения на активни граждани, желаещи правова държава и запазена природа.

#Алепу #строеж