Обратно към пълната версия на статията »

Прокуратурата започна проверка на записа с гласовете като на Борисов и Дончев

Прокуратурата започна проверка на записа с гласовете като на Борисов и Дончев
Pixabay
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство по чл. 339а от Наказателния кодекс във връзка с изтеклия запис на телефонен разговор, в който се твърди, че се чуват гласовете на премиера Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев.

На 25.06.2020 г. е назначена експертиза по първоначално изисканите и предоставени снимки и аудиозаписи, публикувани в следните интернет сайтове: „Бивол“, „Афера“, „Е-вестник“. По преценка на екип от наблюдаващите прокурори са присъединени към досъдебното производство допълнително и разпространен видеоматериал, публикуван в сайта „Афера“, както и аудиозапис на разговор с гласове, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера Томислав Дончев. На видеоматериала и последващия аудиозапис също са назначени експертизи.

По случая са изискани и са постъпили материали от Национална служба охрана. В качеството си на директор на НСО е разпитан ген. Красимир Станчев.

След изготвянето на назначените експертизи българската общественост ще бъде информирана за заключенията. По делото предстои установяване и разпит на лица, имащи отношения към проверявания случаи.



#Софийска градска прокуратура #досъдебно производство #експертиза #аудиозапис