Обратно към пълната версия на статията »

България и Бавария се хвалят взаимно

България и Бавария се хвалят взаимно
Министър-председателят Бойко Борисов и баварският министър по федералните и европейските въпроси Емилия Мюлер. Снимка: МС
A A+ A++ A

Една от ключовите германски провинции – Свободната държава Бавария, и България си размениха комплименти за сътрудничеството си.

Заместник-министърът на външните работи Константин Димитров прие министъра по федералните и европейските въпроси на Бавария Емилия Мюлер в София във вторник.

От името на министър Николай Младенов за личния си принос в отношенията между България и Бавария министър Емилия Мюлер беше удостоена с най-високото отличие на българското МВнР - „Златна лаврова клонка“.

Изказвайки благодарност за признанието, министърът по федералните и европейските въпроси на Бавария подчерта, че интеграцията на България в ЕС и в Шенгенското пространство винаги са представлявали нейни лични големи цели. Тя похвали стриктната финансова дисциплина на България.

„Бавария ясно осъзнава важността на интеграцията на Балканите в Европейския съюз и произтичащите от това ползи за Германия и България“, заяви Константин Димитров.

Той подчерта доброто взаимодействие в Смесената българо-баварска комисия и приносът й за реализирането на множество конкретни проекти.

Димитров и Мюлер изтъкнаха сътрудничеството между България и Свободната държава Бавария в политическите отношения, мерките за борба с организираната престъпност и корупцията, областите правосъдие и вътрешна сигурност, Европейската дунавска стратегия и културата.

#Бавария #Германия #Константин Димитров #Николай Младенов #МВнР