Обратно към пълната версия на статията »

Владо Николов: Не ни стигнаха силите на Олимпиадата

Владо Николов: Не ни стигнаха силите на Олимпиадата
Според капитана Владо Николов тимът е играл добре, със самочувствие и се е раздавал във всяка среща, като всеки играч е допринесъл с максимума от възможностите си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не ни стигнаха силите на Олимпиадата в Лондон, коментира капитанът на националния отбор на България по волейбол Владимир Николов при завръщането на тима от британската столица.

„Надявахме се за нещо повече, въпреки че преди началото на турнира не предполагахме, че ще стигнем дотук. Отидохме в Лондон с настройка да спечелим два мача, а спечелихме пет," каза Николов, цитиран от БГНЕС.

На Олимпийските игри волейболните национали се класираха четвърти, след като отстъпиха на Италия в битката за бронзовите медали.

По думите му тимът е играл добре, със самочувствие и се е раздавал във всяка среща, като всеки играч е допринесъл с максимума от възможностите си.

„В крайна сметка не ни стигнаха силите, но това е положението. Имаме горчилка от последните два загубени мача, но все пак отидохме с настройката да спечелим две, но спечелихме пет срещи. Няма как да сме недоволни", допълни капитанът на волейболистите.

Остава ми горчивина, че няма да имам медал от Олипиадата, призна обаче Владо Николов, за когото Лондон 2012 беше последна възможност за отличието.

„Все пак съм убеден, че дадохме 100% от себе си и това означава, че толкова сме можели и просто трябва да работим повече. Имаше напрежение в мача с Италия, но решаващ беше сервиса на Савани. Според мен това наклони везните в тяхна полза", каза Владо Николов.

#Лондон 2012 #Олимпиада #Олимпиадата в Лондон #Владо Николов #волейбол