Обратно към пълната версия на статията »

150 млн. туита за Олимпиадата, „Спайс гърлс" бият олимпийците

150 млн. туита за Олимпиадата, „Спайс гърлс" бият олимпийците
Туитър надделя над Фейсбук в следенето на резултатите от Олимпиадата в Лондон. Снимка: tednguyenusa.com
A A+ A++ A

Олимпийските игри са вдъхновили над 150 милиона туита, съобщи „Туитър", социалната медия за микроблогинг.

Звездата в спринта Юсейн Болт е привлякъл най-много дискусии и е предизвикал най-голям скок в разговорите след победата си на 200 метра.

Това състезание е предизвикало пик с над 80 000 туита на минута спрямо над 74 000 туита в минута след победата му на 100 метра.

Победата на Анди Мъри над Роджър Федерер във финала по тенис при мъжете е предизвикала третия най-голям брой туити, които достигнали 57 000 на минута.

Най-дискутираният британски атлет по време на игрите е бил гмуркачът Том Дейли, който се озова в центъра на скандал, когато беше подложен на злостни критики в Туитър. 17-годишно момче беше арестувано след инцидента и Дейли спечели бронзов медал във финала на 10 метра.

Общо 10 атлети са привлекли над 1 милион туита. Сред тях са Майкъл Фелпс и Райън Лохте, златната медалистка по спортна гимнастика Габи Дъглас и малайзийската звезда в бадминтона Лий Чонг Уей.

Най-обсъжданият спорт обаче е футболът. Игрите са били успех за Туитър, който се стреми да привлича спортни фенове, като улеснява следенето на големи състезания онлайн. Сайтът създаде специална страница за Олимпиадата, в която събираше най-добрите туитове.

Фейсбук също създаде подобна страница, но остана на второ място в съревнованието на социалните мрежи, показва изследване. Според британската агенция за дигитален маркетинг iProspect Туитър е бил любимата социална медия, привличайки например 97% от онлайн разговорите за церемонията по откриването, предаде БГНЕС.

Въпреки всички големи спортни моменти нито едно представяне на спортист не е привлякло толкова много разговори в Туитър като изпълнението на групата „Спайс Гърлс".

Появата им на церемонията по закриването на Олимпийските игри е предизвикала пик с над 116 000 туита в минута.

#Лондон 2012 #Олимпиадата в Лондон #Олимпийски игри #летни олимпийски игри #Туитър #Twitter #Спайс гърлс #социални медии