Ангелкова: Всичко съм си декларирала

11 април 2019, четвъртък / 16:20;
Ангелкова: Всичко съм си декларирала
МТ

Нека да оставим органите да си свършат работата. Всички сме отговорни пред обществото и трябва да работим с факти и документи, не с внушения и твърдения. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка с казуса „Апартамент гейт”, предаде БГНЕС.

Ясно съм декларирала моите имоти, къща нямам никъде, нито в София, нито на територията на България, нито извън България, обясни Ангелкова. Живея в апартамент, който присъства в моята декларация, каза министърът на туризма.

Това е последният път, в който обяснявам за неистини обвинения и твърдения на един бивш вицепремиер, каза още Ангелкова.

БГНЕС припомня, че лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов пусна поредния си сигнал до медиите за действащ министър, който според него е в нарушение заради недеклариран имот, който обитава.

„Действащ министър, с доста крупни имоти – три големи апартамента в София, се оказва, че не живее там. Оказва се, че живее някъде другаде, а той е длъжен да го декларира по закона за противодействие на корупцията. Става въпрос за един доста луксозен имот, който се обитава с години и за който има публикации в медиите“, уточни Симеонов и подчерта, че той се намира на улица „Липа“ в столичния квартал „Бистрица“.

По думите му имотът заема площ от 2,5 декара, а в него има луксозна триетажна къща. „Като познавам моите непримирими колеги, най-вероятно те днес ще пуснат още едно писмо до КПКОНПИ“, допълни Симеонов.